Već smo pisali o najpoznatijim knjigama i seminarima o novcu, a u nastavku vam donosimo popis domaćih izvora uz koje možete naučiti kako doći do novca, uštedjeti i početi investirati.

1. MyTetka

Sandra Ferenčak je prva i vodeća financijska blogerica u Hrvatskoj, a stoji iz imena MyTetka. Najčešće naglašava koliko je važno biti financijski fit te početi investirati svoj novac.

2. Inga Lalić

Poslovna savjetnica, trenerica i coach, Inga Lalić, s više od 20 godina iskustva u radu, napisala je i prvu hrvatsku knjigu o financijama – Kako upravljati novcem?

3. Hrvoje Serdarušić

Hrvoje Serdarušić, samostalni financijski i poslovni konzultant, provodi financijske analize i edukacije, poslovnu transformaciju, menadžment konzalting te izradu poslovnih studija.

4. Toni Milun

Najpoznatiji profesor matematike ima i svoj portal S Milunom do milijuna kroz koji educira o financijskoj pismenosti – koliko je važno štedjeti, kako investirati, treba li se (i kako) odlučiti za kredit i tako dalje.

5. Be Skilled

Glorija Matić održava treninge o financijskoj pismenosti, a kreirala je i Financijsku Akademiju gdje možete učiti o tome kako efikasno upravljati novcem, postaviti temelje za investiranje, kreirati strategiju za izlazak iz duga i slično.

6. Dijana Ferković

Autorica poznate knjige za djecu Novac – materino uputstvo za upotrebu, piše i svoj blog gdje dijeli razne savjete o novcu.

7. Marina Lehki

Kako iskoristiti svoju stvaralačku energiju i time promijeniti svoje financijske navike i uvjerenja, podučava nezavisna financijska trenerica Marina Lehki.

8. Škrti otočanin

O financijama, investiranju, mirovinama i sličnome, možete učiti i na blogu Škrtog otočanina.

9. Dorian Antešić

Dorian Antešić također piše o financijskim temama, ekonomiji, istražuje financijsku industriju u Hrvatskoj.

10. Arhiva analitika – Ekonomski Lab

Arhiva analitika nudi izradu makroekonomskih analiza i prognoza, savjetovanje u financijskom sektoru, razvoj IT projekata, ali tamo možete čitati i o novcu i bankarstvu, financijskom tržištu, investicijama, ekonomskim prilikama u zemlji i sličnome.

11. Lova do krova

Mirna i Marijo pišu blog o tome kako uspješno upravljati osobnim financijama.

12. Imam novac

Još jedan izvor o osobnim financijama, ali i poduzetništvu gdje možete pronaći i teme poput otvaranja firme, što se više isplati otvoriti -d.o.o. ili j.d.o.o. i slično.

13. Investor

Za učenje o investicijama i biznisu, pročitajte članke na portalu Investor.

14. Novac za sutra

Na portalu HANFA-e možete se informirati kako odgovorno ulagati svoj novac, donijeti financijse odluke, štedjeti za mirovinu.

15. HIFE

Hrvatski institut za financijsku edukaciju nudi razne edukacije na temu novca, a pišu i o temama zaštite potrošača i poduzetništvu.

16. Žene i novac

Osim ovih 14 izvora, i na našem portalu Žene i novac možete učiti o osobnim financijama te kako postati sam svoj gazda.

 

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Košarica
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.