Za ostvarivanje uspjeha i konkurentnosti u poslovanju, današnji poljoprivrednici posvećuju više vremena poslovnom odlučivanju i razvijanju menadžerskih sposobnosti nego u prošlosti. Suvremena mehanizacija, usvajanje novih i inovativnih tehnologija, promjene opsega proizvodnje, osiguravanje investicijskih sredstava i povećani poslovni rizici čimbenici su koji poljoprivredu stavljaju na položaj osjetno dinamičnije djelatnosti.

Kod uspostave bilo koje proizvodnje, pa tako i poljoprivredne, važna je uspješnost poslovanja koja se vodi određenim mjerilima.

Tri osnovna mjerila uspješnosti poslovanja

1. Proizvodnost rada – omjer utroška ljudskog rada u odnosu na količinu učinka odnosno proizvedenog proizvoda/usluge
2. Ekonomičnost – odnos između učinka i utrošenih proizvodnih čimbenika zapravo pokazuje u kojoj mjeri se resursi koriste racionalno
3. Rentabilnost (profitabilnost) – ekonomsko mjerilo uspješnosti iskazano odnosom poslovnog rezultata (profita) i uloženog kapitala.

Farm management

Za uspostavu poljoprivredne proizvodnje, važno je razviti određenu strategiju upravljanja – tzv. farm management.

To je djelatnost koja se bavi odlukama koje utječu na rentabilnost (profitabilnost) poljoprivrednog gospodarstva kroz organiziranje zemljišta, radne snage i kapitala, kao i kroz primjenu tehničkog znanja i vještina.

Strategija upravljanja i njene funkcije

Strategija upravljanja se pritom bazira na nekoliko funkcija, uključujući:

1. Planiranje – potrebno je odrediti jasne ciljeve poslovanja, količinu raspoloživih resursa (financijski kapital, voda, zemljište, mehanizacija, ljudski resursi i slično…), analizirati mogućnosti alokacije financijskih i ljudskih resursa u različitim fazama poslovnog procesa te detektirati potencijalna alternativna rješenja za dostizanje zacrtanih ciljeva.

2. Organizacija – nužno je izgraditi i uspostaviti kvalitetne odnose između pojednih organizacijskih jedinica (neovisno radi li se o unutarnjim ili vanskim jedinicama) s ciljem povećanja efikasnosti gospodarstva.

3. Upravljanje – neovisno o tome radi li na gospodarstvu jedan ili više zaposlenika, nositelj gospodarstva treba posvetiti pažnju i tehnikama upravljanja ljudskim resursima kako bi svatko od uključenih dao svoj maksimum za ostvarivanje zajedničkog cilja.

4. Kontrola – ostvarenih rezultata, kao i usporedba ostvarenih i planiranih vrijednosti proizvodnje ili prodaje.

Prema dosadašnjem iskustvu, mogu reći kako su uspješnija ona poljoprivredna gospodarstva koja znaju odgovore na sljedeća pitanja:

  • Koje proizvode gospodarstvo želi proizvoditi i u kojim količinama?
  • Koji ulazni resursi su pritom potrebni, u kojim količinama te u kojim fazama proizvodnog procesa?
  • Na koji način će se poslovanje financirati do trenutka ostvarenja prvih i konkretnih prihoda?
  • Na koji način te kojim kanalima će gospodarstvo plasirati proizvode na tržište?

SWOT analiza u poljoprivrednoj proizvodnji

Za odabir idealne strategije za ostvarenje željenog cilja, poželjno je napraviti SWOT analizu koja će nam dati izvrstan uvid u vanjske i unutarnje čimbenike koji imaju utjecaja na uspješnost poslovanja. SWOT analiza pomaže nam u identificiranju povoljnih i nepovoljnih okolnosti koje se iskazuju kroz mogućnosti, slabosti, prilike i prijetnje.

swot-analiza

6 ključnih elemenata za planiranje uspješne poljoprivredne proizvodnje

Iz dugogodišnjeg iskustva pripreme poslovnih plana i analize profitabilnosti poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, ali i Europi, mogu reći kako je ovih 6 elemenata ključno za planiranje uspješne proizvodnje:

1. Upravljajte operativnim rizicima – potrebno je uskladiti troškove sa stvarnim prihodima kao i ulagati u osiguranje proizvodnje s obzirom na, u zadnje vrijeme, učestale prirodne nepogode (mraz, suša, poplave, potresi),

2. Stavite fokus u proizvodnji – bolje je proizvoditi manji broj kultura kvalitetnije ili proizvoditi manju količinu proizvoda koja pritom može dobiti bolji tretman i time postići višu cijenu

3. Razumite brojke iza svoje proizvodnje – pratite podatke koji se formiraju u kalendarskoj i vegetacijskoj godini i na kraju godine analitički promotrite da li postoji prostora za napredak,

4. Udruživanjem smanjite određene troškove – udruživanjem u zadrugu ili proizvođačku organizaciju možete dugoročno smanjiti operativne (npr. povlaštena cijena repromaterijala za članove) ali i investicijske troškove (npr. strojni prstenovi),

5. Poradite na stvaranju dodane vrijednosti za vaše klijente – kroz razumijevanje potreba potrošača, ali i analizu tržišnih trendova i razvoj korisničke službe,

6. Angažirajte stručnjake – koji imaju specijalizirano znanje i mogu brzo pomoći u rješavanju različitih vrsta izazova (npr. knjigovođe, porezni savjetnici, odvjetnici, konzultanti)

Foto: Pexels

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori