Danas već postoji tisuće savjeta kako zaraditi online. Svatko se bori da pokaže da poznaje najbolji i najbrži način kako zaraditi i/ili povećati prihode vlastitom biznisu. Uz mnoge savjete, teško je pronaći ono što zaista funkcionira, ali i što odgovara našem karakteru i načinu djelovanja. Ono što radimo i kako to radimo mora odgovarati onome što jesmo, da bi zaista djelovalo.

Mnogo je načina na koje možemo unaprijediti svoj posao i povećati zaradu, a ovdje ćemo se osvrnuti na neke od njih u okviru digitalnog marketinga.

Najveći dio njih treba neko vrijeme i trud da bi se postigli rezultati, ali vjerujem da su rezultati postignuti na taj način dugoročniji i kvalitetniji od brzih rješenja. Postepeno i promišljeno sakupljamo publiku koja nam je relevantna, te simultano, gledajući njihove potrebe, unaprjeđujemo i vlastitu uslugu.

Digitalni marketing uključuje razna područja od SEO do copy writing-a, email-a, postavljanja sadržaja na društvenim mrežama, online oglašavanja, live streaminga, PPC (pay per clik) reklamiranje do kreiranja YouTube videa.

Ovisno o tome čiju pažnju želimo privući te je li nam cilj povećanje zarade ili promocija branda, odlučit ćemo se za neke od strategija.

B2B ili B2C?

U kreiranju strategije važno je razlikovati koja nam je ciljana publika, te na taj način odabrati platforme na kojima ćemo se oglašavati i postavljati svoje sadržaje. O tome će ovisiti i sam sadržaj koji postavljamo. Stoga je važno definirati želimo li se usredotočiti na marketing okrenuti kupcima/konzumentima (B2C) ili ćemo se kao okrenuti drugim firmama (B2B).

Ako se više okrećemo kupcima onda ćemo se fokusirati na oglašavanje na društvenim mrežama, ulaganje u povećanje svjesnosti našeg brada, mail i story telling.

Ako se želimo više povezati sa drugim firmama kao potencijalnim partnerima, onda ćemo se više usredotočiti na pisanje bloga obuhvaćajući stručne teme za područje kojim se bavimo, kreiranje stručnog sadržaja i objavljivanje putem, primjerice YouTube kanala.

Na koje načine možemo povećati prodaju i vidljivost?

1. Content writing

Uz dobre analitičke sposobnosti, osnovno poznavanje kako funkcionira SEO, te prepoznavanje odgovarajućih ključnih riječi, ova metoda može biti od velike koristi.

2. YouTube video

Jedan od dobrih načina kako pokazati svoje sposobnosti i stručnost je svakako kreiranje videa.

To je ujedno i jedan od načina koji mnogi izbjegavaju jer se ne osjećaju ugodno kada se moraju toliko javno eksponirati, ali ako se koncentriramo na to da nam je cilj pokazati ono što znamo i što drugima može biti od koristi.

Ovo može biti jedan od odličnih načina da privučemo buduće klijente i zaradimo njihovo povjerenje.

3. SEO

Razumijevanje na koji način rade tražilice pomaže nam da sadržaj koji želimo, učinimo vidljivijim. Budući da se algoritmi stalno mijenjaju, tako je potrebno stalno mijenjati i prilagođavati naš projekt.

4. Blog

Bilo da se obraćamo drugim firmama ili potrošačima, blog je uvijek dobra ideja. Sadržaj ćemo kreirati sukladno tome koga smo izabrali za idealne klijente.

5. Facebook add/ Google add

6. Affiliate marketing

Ili partnerski marketing

7. Design ili redesing

Mijenjanje trendova traži da se ponekad promijenimo i uskladimo sa svijetom oko nas.

Ponekad to i ne moraju biti velike promijene. Dovoljno je da malo damo novi život vizualnom identitetu i na taj način privučemo veći broj potencijalnih klijenata.

8. Case study

Praćenje i analiza klijenta te implementiranih metoda vodi nas ka stalnom usavršavanju i odabiru onih metoda koje donose najviše uspjeha.

Važnost digitalnog marketinga

Digitalni marketing daje nam velike mogućnosti u praćenju ponašanja potencijalnih klijenata te nam daje široki spektar mogućnosti djelovanja kako bismo ponudili upravo ono što traže, a time i povećali svoje prihode. Stalna prisutnost sadržaja koji su relevantni i potrebni publici koju želimo privući, učiniti će nas prvim logičnim izborom.

Digitalni marketing se stalno razvija. S jedne strane tu je snažan razvoj novih tehnologija s druge strane su društvene promijene, želje i potrebe potrošača. Digitalni marketing balansira između te dvije razine i njegova uspješnost leži u njihovoj ravnoteži.

Foto: Unsplash, Pexels

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori