Budite zahvalni i ljubazni, osobito sada – poruka konferencije Pozitivan dan

Zahvalnost, ljubaznost, rad na pozitivi, sebi i biranje onoga što puštamo u našu svakodnevicu – ključni su faktori za osjećaj sreće.

U subotu, 14.11.2020. održana je konferencija Pozitivan dan u organizaciji portala za osobni rast i razvoj Inkubator sreće. Konferencija je održana online i okupila je sudionike iz područja cijele Europe koji su se kroz predavanja stručnjakinja upoznali s različitim temama i metodama rada na sebi. 

Konferenciju je otvorila Aleksandra Ivanac s temom samopouzdanja, kroz osobno iskustvo kako je gradila svoje samopouzdanje motivirala je sve prisutne.  Kako bismo bili samopouzdani moramo biti iskreni prema sebi i ostvarivati svoje ciljeve koje je pritom potrebno dobro definirati i krenuti. Ključno je krenuti, rekla je Aleksandra. 

Nataša Vrsaljko Alić, coach za emocije, istaknula je da nas emocije povezuju sa životom, bile nam one ugodne ili neugodne i dala nekoliko konkretnih alata kako se lakše nositi s onim neugodnima. Naglasila je da je disanje i prisutstvo u sadašnjem trenutku prva pomoć kod nneugodnih stanaj i da bi ih trebalo prakticirati.

U panel raspravi naziva Utječe li sreća na zdravlje ili zdravlje na sreću panelistice Helena Fjorović, Ivana Kolić Jović i Anamarija Pažin Morović složile su se oko toga da odgovara na to pitanje nema. Jer sve to je jedan čarobni krug koji se isprepliće na svim razinama, energetskoj, fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj i da je sreća zapravo naša osobna stvar. Najveća je sreća ići za svojim osjećajima, rekla je Helena.

Kroz pojam pozitivne inteligencije, što je to i kako se vježba sudionike je provela Dina Balić, otkrivši da svatko u sebi ima sabotera koji mu se obraća određenim riječima i frazama nepovoljnim za nas i mudraca koji zna što je ono tko smo zaista i ima odgovore na sva pitanja jer znamo da su odgovori na sva naša pitanja u nama. 

Što je to sretna hrana i kako je povezana sa srećom otkrila je psihologinja Anđela Jelić koja je istaknula kako hrana utječe na naše emocije te kako je iznimno važna kvaliteta a ne količina, a u današnjem vremenu i informacije kojima se hranimo. Kada jedete recite – Kako sam dobro jela/jeo, a ne kako sam se najela/najeo, poruka koju dobiva mozak različita je u ove dvije rečenice – rekla je Anđela. 

Konferenciju je zatvorila Kristina Ercegović, urednica portala Žene i novac, na temu sreće i novca te naglasila da sreća nije u novcu, nego u smislenom radu i odnosima te da se obilje traži u sebi, a sigurnost u odnosima i pozvala sve sudionice da kod kuće naprave vježbe osvještavanja svojih unutarnjih želja koje je pripremila za njih. 

Kristina je slično predavanje održala i za članice Žene i novac FB grupe, a cijelu Žene i novac live emisiju možete pogledati na linku.

U završnom govoru urednica portala Inkubator sreće, voditeljica i organizatorica konferencije Pozitivan dan Danijela Medaković podsjetila je sve prisutne da biraju svoje odnose, rade na sebi, biraju svoje misli, svoje ljude, ono što prate i koga prate, jer pametnijim izborima bliže smo sreći. 

Foto: Inkubator sreće

 

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori
Scroll To Top