Intervju: Jelena Depope i Adela Franceković: Uvijek je bitno imati balans između snova, stvarnosti i ciljeva

Razgovarali smo s poduzetnicama Jelenom Depope, vlasnicom brenda Yoko Design te Adelom Franceković, autoricom transformacijskih principa.

  • ŽIN: Što točno prodajete, odnosno napaćujete?

Jelena: Moja firma Yoko Design je specijalizirana za dizajnerske djelatnosti – izrada unikatnih odjevnih predmeta i modnih dodataka.

Prodajem uslugu kreacije unikatnih odjevnih predmeta i modnih dodataka koje moji klijenti imaju samo kao ideju i žele tu ideju pretočiti u svoj odjevni stil.

To uključuje:

  • savjetovanje oko ideje,
  • izrada skica mogućih ideja,
  • sugestija u odabiru materijala, boja, uzoraka,
  • izrada, dorada predmeta i dodataka

Po završetku kreacije imam običaj klijentu/klijentici pokloniti određeni modni dodatak posebno izrađen baš za njihovu kreaciju (kravata, šal, torbica, ukras za kosu itd.).

Adela: Autorica sam transformacijskih principa, poduzetnica, life coach, tarot i reiki majstorica i učiteljica, praktičarka niza metoda i autorica vlastite metode za duhovne, životne i ljubavne transformacije. Napisala sam knjigu Šapat anđela ljubavi te izradila transformacijske kartice.

Usluge koje nudim su savjetovanje, radionice osobnog razvoja te edukacije iz iscjeliteljskih tehnika i moje osobne tehnike Transformacijski principi u kojoj kroz razne module radim na razvoju intuicije, opraštanju koje dovodi do obilja i kvalitetnih odnosa.

Snimam mnoštvo edukativnog sadržaja na svom YouTube kanalu.

  • ŽIN: Kako ste krenule i zašto?

Jelena: Još kao klinka sam bila okrenuta stvaranju i zarađivanju. Za prijatelje sam često crtala likovne radove koje su mi plaćali od marende. Upisala sam srednju školu za odjevnog tehničara, to je bilo najsličnije onome što sam htjela.

Kako dolazim iz siromašne obitelji, rano sam se počela snalaziti i brzo naučila kako mogu puno toga napraviti sama. Često sam staru odjeću prekrajala i tako dobivala nove, unikatne odjevne kombinacije, a time i prve klijente. Bili su i muškarci i žene, plesne skupine i slično. Imala sam dovoljno za sve školske potrebe.

Znala sam da tako želim živjeti nakon srednje, ali ništa nisam znala o poduzetništvu i odlučila sam konobariti. Tako sam brzo i lako imala za sve troškove stanovanja i života, a dizajn je postao stalni hobi. I tako punih 14 godina.

U međuvremenu sam osnovala Udrugu umjetnika te pokrenula Izložbu u pokretu Obucite duh, a ne tijelo. Sudjelovala sam na modnim revijama, sajmovima, putovala… Povremeno radila i po tri posla. Moram priznati, to me uzbuđivalo, ali sam osjećala da trebam promjenu.

Osnovala sam poduzeće na proljeće 2016. Točnije, 01.04. kao nekakva šala za prvi April u petom mjesecu trudnoće. Za mene je to jedino bilo ispravno.

Iza mene je bogat sadržaj modnog svijeta, umjetničkog izražaja, a sada sve to želim dovesti u red. Želim pokrenuti Web Shop i Concept Store. Želim omogućiti svima da vide kako je moda i modni stil dio naše svakodnevice.

Pokrenula sam posao jer je to meni najprirodnije. Uživam u stvaranju, dizajniranju. Uživam vidjeti osmijeh zadovoljnih klijenata. Živim s tim skoro cijeli život.

Adela: Željela sam biti kemičarka no provela sam deset godina u računovodstvu. Jednog dana sam shvatila da to nije posao za mene i odlučila sam krenuti sasvim drugim putem.

Korak po korak otkrivali su mi se ključevi života, kroz duhovnost i razne, nazovimo ih – alate, tehnike. Fascinirana svakom novom spoznajom, to sam iskušavala na sebi i onima koji su mi vjerovali, a rezultati su se počeli vrlo brzo primjećivati. Ljudi su mi sami počeli dolaziti kako bi popričali o njihovim problemima na drugačiji način.

Moja žeđ za znanjem i načinima da to ubrzam je rasla. Željela sam pronaći tehniku koja će ljudima dati rješenja i vratiti osmijeh na lice.

  • ŽIN: Kako onda poslovati iz ženskog principa?

Jelena: Ja, žena, sebe u poduzetništvu vidim unutar Concept Stora, gdje se moji klijenti mogu naručiti i kroz konzultacije točno utvrditi sve što je potrebno za njihov stil. To je prostor gdje će svi njihovi problemi vezani uz stil, modu i modne dodatke biti riješeni na jednom mjestu.

Napravit će se plan i dogovor oko stila uzimajući u obzir njihovu osobnost, potrebu i kontekst (poslovni sastanci, eventi, vjenčanja te revizija stilova po sezonama).

Već nakon drugog susreta, klijenti se osjećaju posebno, autentično, a ja sam im osigurala da s lakoćom stave fokus na svoj stil, bez odlazaka na različite adrese i besciljnog traženja kako bi to ostvarili.

Tako želim zarađivati na ženski način!

Adela: Poduzetnica sam od 2017. i znam da je moguće u ovoj džungli opstati uz pošten rad i fokus na uspjeh. Uvijek je bitno imati balans između snova, stvarnosti i ciljeva. Kontinuirana edukacija i duhovna higijena će uvijek donijeti napredak, zato samo naprijed, živite svoje snove da ne bi morale raditi za tuđe!

Kontakti:

Jelena Depope; leteca.jele@gmail.com

Adela Franceković; info@adelafrancekovic.com

Foto: privatna arhiva Adele Franceković i Jelene Depope

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Želiš li saznati kako poboljšati svoju financijsku situaciju?

Prijavi se na naš newsletter i šaljemo ti besplatan vodič na e-mail!


Košarica

zatvori