Razgovarali smo s Martinom Topčić, vlasnicom Brilliantia Beauty Centra u Zagrebu te s Glorijom Curavić, vlasnicom iWash-uWash praonicom rublja u Šibeniku.

  • ŽIN: Čime se točno bavite, što naplaćujete?

Martina: Brilliantina beauty centar, kako ime kaže, je centar u kojem možete dobiti tretmane njege lica i tijela, ali za nas je to mjesto na kojem smo spojili vrhunsku tehnologiju aparata i medicinskih preparata s našom ljubavlju i osjećajem za estetiku kako bismo kreirali vrhunske tretmane za njegu vaše kože, a istovremeno i spa relaksaciju za vaš duh i tijelo.

Ali ono što mi zapravo prodajemo je iskustvo u našem centru, osjećaj koji ćete ponijeti iz našeg centra.

Kad smo otvarali centar, htjeli smo za naše klijente stvoriti relax oazu u kojoj će se osjećati sigurno kao u vlastitoj kući, u svojem kraljevstvu gdje je sve posvećeno njima.

Brilliantina beauty centar radi sve da bude jedna takva oaza, vaše utočište u kojem ćete se osjećati kraljevski.

U intimnom prostoru našeg centra, kroz dijagnozu i razgovor, specijalno za Vas ćemo kreirati tretmane lica ili tijela koji odgovaraju vašoj osobnosti i vašoj koži.

Glorija: Već osam godina uspješno vodim iWash-uWash praonicu rublja u Šibeniku, a osnovna stvar koju prodajem je uslužno pranje i/ili peglanje odjeće i nekih više zahtjevnih stvari poput zavjesa, jastuka za terase, tendi za brodove itd.

Bez obzira na sezonalnost u poslovanju, posvećeni smo privatnim korisnicama u pružanju što bolje usluge da bi im dali dodanu vrijednost a to je slobodno vrijeme i sigurnost u izvrsno obavljenom poslu kojeg su nam povjerili.

Trenutno radim na dva projekta. Jedan je redizajn web stranice, a drugi je u pocetnoj fazi s planiram zavrsetkom u 4.mj ove godine, a o tome vise detalja uskoro.

  • ŽIN: Kako ste krenule i zašto?

Martina: Moj put zapravo nije tekao uobičajeno. Nakon završene gimnazije, upisala sam Pravni fakultet, ali ubrzo sam shvatila da to nije za mene. Nisam imala ideju što dalje i u kojem smjeru bi trebao ići moj poslovni razvoj pa sam prihvatila posao u jednoj hrvatskoj telekomunikacijskoj firmi. Radila sam tamo 12 godina, ali nikad nisam osjećaja neku strast prema tom poslu pa sam nakon 12 godina rada dala otkaz iako nisam imala viziju što i kako dalje.

Jedino što sam znala je da ne želim više ići s grčem u trbuhu na posao i cijeli život raditi nešto što ne volim. Razmišljajući što je to što zapravo što želim i u čemu bih istinski uživala, shvatila sam da oduvijek volim sve što je vezano uz ljepotu, kozmetiku i da to nekako najviše rezonira sa mnom.

Tako je pala odluka da započnem svoje putovanje u beauty svijetu, da se educiram i kreiram svoj centar.

Danas sam vlasnica Brilliantina beauty centra u Jurišićevoj 21 i mogu reći da živim svoj san.

Istinska sam zaljubljenica u posao koji radim, uživam pomagati svojim klijentima da se osjećaju lijepo i zadovoljno u svojoj koži, uživam u edukacijama i konstantnom usavršavanju, čak sam i sama postala edukatorica u beauty svijetu.

Glorija: Ideja se počela razvijati još dok sam živjela u Americi jer mi je ta usluga jako nedostajala kad bih došla s obitelji na godišnji odmor, pa sam u logičnom nizu to pretvorila u djelo čim sam se preselila. Naravno da nisam imala potporu okoline – jer ući u tako jednu novu nišu na našem tršištu je bilo riskantno.

Nebrojeno puta sam čula nismo ti mi Amerikanci, ali ja sam se usudila svejedno. Iako, moram priznati da sam u počecima nastavila tražiti posao jer sam htjela svo to svoje znanje i iskustvo iz američke korporacije prenijeti ovdje, no to baš i nije išlo kako sam ja tamo navikla pa sam nakon nekog vremena ipak svu svoju pažnju posvetila radu na svom biznisu.

  • ŽIN: Kako onda raditi kroz ženski princip?

Martina: U svakom od nas postoje obje energije, mislim da je garancija za uspjeh upravo njihova sinergija.

Ta emotivna i intuitivna ženska energija me je okrenula tome da posložim centar na način da nije bitan samo cilj, odnosno odrađen tretman i rezultat koji smo dobili, nego da orijentiranost na emociju i iskustvo koje će klijent pamtiti nakon izlaska iz centra.

Ali, s druge strane, u svakom poslu dođu i oni teški trenutci kojim sada posebno svjedočimo kroz situacije pandemije i potresa i upravo tada kada me svladaju emocije i pomisao da odustanem muška energija me pogura da budem uporna, odlučna i da ne odustajem od svog sna i svog cilja.

Glorija: U počecima sam htjela da sve bude lijepo, savršeno i kompletirano do zadnjeg detalja prije nego otvorim, ali baš u tom trenutku do mene je dosla prava rečenica: budeš li ti čekala dok sve sloziš kako si zamislila, nećes nikada otvoriti, stoga kreni!

Poslušala sam taj savijet momentalno, a od tada sve te sitne detalje gradim svaki dan mrvicu po mrvicu. Od odnosa prema i sa zaposlenicima, do odnosa s klijentima i partnerima. Baš volim tu različitost koja se vidi u poslu kojeg vodi žena: brižna, pažljiva, strpljiva, tolerantna, darežljiva, temeljita i sve ostalo što ženska energija nosi.

Bilo je tu i izazova koje nisam mogla riješiti na ženski način, koliko god se ja trudila, no te sam situacije (nakon muške intervencije) kirurški odstranila makar to značilo gubitak određenih klijenata i njihovih prihoda. Grčevita borba za određenog klijenta tada ispadne zaista grčevita u svakom dijelu poslovanja, a onda se tu gubi užitak i rada i zarade.

Volim svoj način koji je u skladu sa ženskom energijom i to ne dam nikome.

Najvrjednija lekcija koju sam u ovih osam godina poslovanja je istinska vrijednost u naizgled izlizanoj frazi manje je više. Zaista tako i je. Danas s manje klijenata ostvarujem veći profit, a kao rezultat toga – imam i više vremena. To klijenti prepoznaju i zato je većina mojih klijenata već godinama vjerna.

Kontakti:

Martina Topčić; brilliantina.salon@gmail.com

Glorija Curavić; iwash.uwash@gmail.com

Foto: privatna arhiva Martine Topčić i Glorije Curavić

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori