Žene i iscjeljivanje

Kroz dvije godine vrlo aktivnog rada primijetio sam da, kada su problemi u pitanju, ljudi se lako svrstavaju u 3 kategorije. Problem sa zdravljem, problem u odnosima i problem s novcima. Možda će vam biti neobično za čuti, no praksa mi je pokazala da se moji klijenti puno lakše povežu s problemima s novcima i odnosima, nego zdravljem, ali sigurno vam neće biti neobično čuti da iscjeljivanja, terapije i rad na sebi u puno većem broju traže žene naspram muškaraca stoga iskustva sa ženama mi ne manjka.
Kada usporedim probleme sa zdravljem, odnosima i novcima s kojima mi klijentice dolaze, temelj i žarište/uzrok su vrlo slični te se manifestiraju na jednak način, odnosno manjkom i zastojima (slaba protočnost – neobilje).

Uzroci

Uzroka ima više te su često jako isprepleteni. Korijene mogu karmički vući kroz prošle živote i obiteljska energetsko-genetska nasljeđa, kolektivno nesvjesna uvjerenja koja su često u kombinaciji s obiteljskom dinamikom i kako se njihova obitelj odnosila prema novcu i materijalnom. Da sada ne bude o kakvom ja to mambo-jabu pričam, spustit ću sve navedeno na prizemne razine na kojima će vam svima biti lakše razumjeti i povezati. Napomena: ovo pričam iz vlastitog iscjeliteljskog iskustva rada s mnogim ženama.

Karma

Naprotiv popularnom vjerovanju, karma nije zla i loša niti je povezana s nečim negativnim. Karma je duhovni zakon koji osigurava pravičnost, balans i izvršavanje onog što se treba dogoditi za naše učenje. Dobra i loša karma ne postoje, već su to ljudska tumačenja na osnovu onog što mi percipiramo kao loše ili dobro. Stoga ako imamo financijskih problema, to ne znači da imamo lošu karmu i ne mora značiti da smo nešto loše učinili već je izgledno da iz financijskih problema trebamo učiti da bi u konačnici došli do onog što karma nalaže, a to su pravičnost i balans. Kad s klijenticom radim na karmičkom segmentu, to znači da radim na pronalasku, osvještavanju, učenju i balansiranju ovoživotnih i prošloživotnih događaja koji imaju utjecaj na trenutnu situaciju. Npr. događaj iz prošlog života koji je utisnuo vjerovanje da je novac samo za muškarce. Za kraj, u prizemnom obliku karma se može definirati kao ponavljajući obrazac iz kojeg se teško izvlačimo.

Energetsko genetička nasljeđa

Svi mi smo energetski i genetski naslijedili karakteristike i programe naših predaka. U praksi to često vidim kod klijentica koje pate od istih problema kao i njihove majke/bake/prabake. Nekada su ti problemi doslovno copy-paste. Ako mi ne riješimo te naslijeđene programe u vezi materijalnog i financijskog, prenijet ćemo ih svojoj djeci i njima na teret staviti ne samo probleme naših predaka nego i naše vlastite koje nismo razriješili i usvojili. Ti se problemi ne moraju manifestirati samo direktno u vašem životu, mogu se manifestirati tako da uđete u odnos s muškarcem koji ima probleme s financijama i materijalnim. Npr. ne može zadržati novac, djetinjasto ga i neodgovorno troši, prebacuje svoj financijski teret na ženu. Kod žena često taj muškarac ima odlike njihovog oca/djeda te se generacijski može pratiti daleko u prošlost.

Kolektivno-nesvjesno

Kroz povijest, čovječanstvo je doživljavalo i proživljavalo razne faze razvoja. Malo gore pa malo dolje. Kroz te faze su se stvorila uvjerenja o životu, duhovnosti, ali i o materijalnom. U materijalno teškim vremenima (rat, glad, bolest) su se posebno jaki programi utisnuli kako u genetiku tako i kolektivno-nesvjesno koje i dan danas živi u nama iako hrane i svega ima više nego ikad.

Politike i religije su također imali izrazito jak utjecaj na čovjeka i kolektiv usađujući mu uvjerenje da nije duhovan (neće u raj) ako je materijalan držeći ga u neznanju o njegovoj pravoj prirodi i moći. U ovom segmentu su više stradale žene koje je patrijarhat stavio u iskrivljenu i neprirodnu verziju žene domaćice koja mora biti ovisna kako o svom muškarcu, tako zapravo i cijelom muškom rodu.

Obiteljske dinamike i obiteljski odnos prema novcu

Obiteljska dinamika se veže na sve gore do sad navedeno jer sve to će utjecati na pojedinca, a zatim na kolektiv u kojoj jest taj pojedinac odnosno obitelj da bi se na kraju opet sve to prenijelo genetski i tako u krug. S obzirom na to da je u patrijarhalnom društvu otac, odnosno muškarac, nositelj financija, tako se kod nas od naših očeva učilo i usvajalo ponavljajuće financijsko materijalne obrasce.

No također smo učili i od naših majki, ali u ovom slučaju, nažalost, najčešće kroz njihovu uvjetovanu i naučenu pasivnost jer financije nisu njihova posla. S generacije na generaciju djevojke se nisu učile biznisu i financijama stoga danas imam klijentice koje ne mogu ostaviti muževe nasilnike, ne mogu ostaviti poslove na kojima su omalovažene te vrlo teško se ohrabruju pokrenuti nešto svoje. Svi naši obrasci su duboko utkani u naše nesvjesno i naše tijelo te naši primarni impulsi nam otežavaju izlazak iz tih uvjeta, ali ne zato što su oni zli ili loši već zato što su nam ti impulsi u prošlosti omogućili preživljavanje i vežemo ih uz to. To je razlog što žene teško napuštaju sigurna radna mjesta da bi se otisnule u avanturu koja bi ih mogla povesti u financijsku, a time i sveukupnu slobodu.

Iscjeljivanje i transformacija financija

Svako iscjeljivanje je priča za sebe pa tako i iscjeljivanje financija. Kako možete vidjeti, priča je višeslojna te može biti i kompleksnija, no cilj mi je približiti i pojednostavniti vam ovu temu iz vlastitog terapeutsko-iscjeliteljskog iskustva. Program Žene i novac je zaista odličan te doprinosi iscjeljivanju žena na polju financija s tog aspekta na kojem radi.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori