Naime, kroz moje dugogodišnje iskustvo rada s ljudima u korporacijama i van njih, imala sam puno tzv. izlaznih intervjua.

Zaposlenici su iz tvrtki u kojima sam radila odlazili iz različitih razloga.

Kao što i sama istraživanja kažu, najčešće je to zbog lošeg odnosa s neposredno nadređenim, odnosno zbog loših međuljudskih odnosa. To su nazivi pod koje puno toga pripada isto kao i, ako ste čuli ili ne daj Bože doživjeli, onu slavnu uzrečicu razveli su se zbog trajnog neslaganja karaktera.

E sad, ispod toga se može kriti svašta.

Ono što želim istaknuti je da često puta ne mijenjajući posao s kojim smo nezadovoljni dugo vremena ili pak suprotno – čestim mijenjanjem poslova – zapravo bježimo sami od sebe i ostajemo u svojoj zoni komfora i u ulozi žrtve, kriveći sve oko nas za naše neiskorištene potencijale i nezadovoljstvo.

Jer, na primjer, ukoliko ste jako često mijenjali poslove i svaki puta odlazili zbog neslaganja s nadređenim, onda ćete najvjerojatnije imati na svakom poslu sličnu situaciju, dok god kod sebe ne promijenite ono što vas u toj osobi živcira, odnosno ono u vama što privlači takve kolege/šefove.

Ako ste se pomirili sa statusom quo na svom poslu, to znači da stagnirate. Jasno je da se trebate uklopiti u sustav ili ćete ići van njega, no ipak treba razlikovati uklapanje od stagnacije.

Kroz moju praksu, puno puta sam vidjela ljude koji su dugo u jednoj firmi i, kada im govorite kako nešto mogu promijeniti i raditi bolje, od njih dobijete odgovor: A ne, ne, to sam probao, pa nije prošlo (a to je bilo prije 15 godina kad je probao) ili: Mi to oduvijek tako radimo.

Što je to nego inercija, stagnacija i zona komfora?

Mi smo skloni raditi po inerciji i biti u svojoj zoni komfora jer nam je tako lakše. Ali bez izlaska iz zone komfora nema napretka, nema rasta.

Znate li priču o leptiru? Jeste li čitali Kafkin Preobražaj?

Pa da, to i djeca znaju.

Da bi nastao leptir on prvo bude gusjenica, a onda se ta gusjenica polako počinje mijenjati i unatoč bolnom procesu preobražaja, iz gusjenice nastaje prekrasni leptir koji može letjeti. A jeste li znali da je samo jedan zamah krilima dovoljan da se promijeni klima na drugom kraju planete?

Ukoliko vama samima nije lako definirati koja je to karijera gdje se vidite i gdje želite ići, ukoliko želite potpuno promijeniti industriju u kojoj radite, i to je moguće. Sve je moguće.

Lijepo je Henry Ford davno prije rekao: Mislite li da možete – ili mislite da ne možete – u pravu ste!

Srećom, danas postoje stručnjaci, coachevi, gdje i sebe svrstavam, koji se bave pomaganjem ljudima da istu stvar vide iz različitih perspektiva.

Srž coachinga je promjena. U današnje vrijeme, sa svjetskom pandemijom na vratu, potresima koji tresu Hrvatsku i cijelu regiju, stvari djeluju još kompliciranije, pogotovo za promjenu posla. Međutim, svi resursi su u nama.

Ne zaboravite da ste vi promjena koju čekate i trebate! Samo krenite hrabro naprijed!

Imate li dvojbi i izazova o kojima sam pisala u tekstu, javite mi se! Kroz 30 minuta BESPLATNOG razgovora, proći ćemo kroz vaše dvojbe i pomoći ću vam da donesete pravu odluku. 

Piše: Sanja Damiani, Vedas Consulting; sanja@vedas-consulting.hr

Foto: Pexels

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori