Nera Stipičević poznata je hrvatska umjetnica, glumica i pjevačica koja je 2004. godine postala poznata izvedbama Centar svita, Sunčan dan i Adio pameti.

Danas je poznatija pod imenom FreeDA Nera Immortelle, autorica je glazbe i poezije koncertne predstave CVIT SAMOĆE koja govori o zaljubljivanju čovjeka u samog sebe, ali i promocija važnosti autentičnosti, edukacije i kreativnosti u svrhu očuvanja mentalnog zdravlja žene.

Ono smo što odlučimo biti rečenica je koja najbolje opisuje umjetnicu koja se nakon nekoliko godina stanke vratila na pozornicu i ponovno osvojila srca publike.

Foto: Nera Stipičević

  • ŽIN: Čime se bavite?

Nera: Rekla bih sobom i u privatnom i profesionalnom smislu.

Kreativnost je moja dominantna preokupacija, a multi-disciplinarna umjetnost koja uključuje glumu, pjevanje, skladanje, pisanje poezije i dramskog pisma posljednjih deset godina zahtijevala je od mene i producentske aktivnosti.

  • ŽIN: Kakav je Vaš odnos prema novcu?

Nera: Trudim se vjerovati sve bolji. Nemam strah da ga neću imati, ali sam sam posljednjih godina osvijestila pogrešna uvjerenja koja imam vezano za novac među kojima je jedno da novac treba teško zaraditi, da ga imaju samo ljudi koji isključivo naginju materijalnom svijetu te da nije prirodno da umjetnik ima više novaca.

Svjesno radim da to promijenim.

  • ŽIN: Što ste naučili o novcu od svojih roditelja?

Nera: Da novac ne pada s neba i da se samo radom novac stječe te kasnije zbog toga još više i cijeni.

Rad će nam pasti lakše ako u posao koji radimo unesemo ljubav i strast, a sebe uvijek treba znati počastiti i nagraditi nakon uloženog truda.

Foto: privatna arhiva Nere Stipičević

  • ŽIN: Može li se živjeti od umjetnosti?

Nera: Od umjetnosti se može živjeti kao i od svakog drugog zanimanja međutim rijetki od nje žive dovoljno dobro.

Ja moram priznati da sam se jako potrudila da u životu radim što volim te da mogu platiti račune i biti opuštenija. Trenutno gradim svoju priču u koju vjerujem više nego u išta do sada i tražim načine kako da od moje umjetnosti živim dobro i ja i moji suradnici.

  • ŽIN: Koji bi ste savjet dali ženama?

Nera: Savjetovala bih im da unesu ljubav, znatiželju, strast i kreativnost u sve što rade, a naročito u posao od kojeg žive te da se svakako potrude biti financijski neovisne, a u radnoj okolini okružene suradnicima koji su im inspiracija i podrška.

Foto: privatna arhiva Nere Stipičević

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!
[forminator_form id="16476"]
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email

Komentari

One thought on “Nera Stipičević: Okružite se suradnicima koji su vam podrška i inspiracija

  1. Emil Popovic napisao:

    Nera mi je jednom prilikom rekla, Sretna sam da mogu dati i zahvalna sam zbog toga(Bogu) i to ti je to. Sama zahvalnost otvara ti put za dalje, cim God se bavis. Naklon za Neru zena je ako niste znali carica i u drugim sferama zivota. 😊 😘

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori