Svaka žena mora
imati svoj novac

Predstavljanje novog sustava za nadzor platformskog rada na prvoj domaćoj konferenciji o gig ekonomiji

Predstavljanje novog sustava za nadzor platformskog rada na prvoj domaćoj konferenciji o gig ekonomiji

Objavljen je program prve domaće Gig konferencije, koja se održava 6. prosinca u zagrebačkom Hotelu Zonar

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model zapošljavanja poželjan, teme su o kojima će se raspravljati na prvoj domaćoj Gig konferenciji u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij. Gig konferencija održava se 6. prosinca u Hotelu Zonar, a cijeli je program objavljen na službenoj web stranici, gigkonferencija.com.

Ekonomistica i profesorica Vedrana Pribičević uvest će sudionike u temu gig ekonomije, a o poljskom iskustvu na konferenciji će govoriti Tomasz Milosz, poduzetnik i CEO start-upa GIGLIKE, koji u Poljskoj radi na popularizaciji gig ekonomije.

Novi informacijski sustav koji će regulirati platformski rad u Hrvatskoj u upotrebi će biti od 1.1.2024., a javnosti će ga na Gig konferenciji predstaviti Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i pomoćnik ministra.

Očekuju nas i dvije panel diskusije na kojima će se okupiti svi sudionici u gig ekonomiji – od agregatora, predstavnika platformi, gig radnika do predstavnika akademske zajednice i javne administracije, odnosno Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatske udruge poslodavaca. Jedna od tema je način zapošljavanja na platformama, pod nazivom: „Platformski rad – samozaposleni ili u radnom odnosu?“, dok će se na drugom panelu pričati o tom što nas tek očekuje u ovom segmentu rada, pod nazivom: „Budućnost tržišta rada“. O trendovima na digitalnim platformama govorit će Drago Cota, general manager hrvatske podružnice Glova.

Cijeli program pogledajte na gigkonferencija.com, a svoje ulaznice osigurajte na vrijeme OVDJE.

Prvu hrvatsku konferenciju o gig ekonomiji pratite i na Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Podjelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

7 najboljih savjeta kako uštedjeti novac za Božić

Producentica Anita Cvetnić: Televizija je moćan kanal za pronalazak novih kupaca na globalnoj razini

Najavljujemo RE:D, konferenciju koja će okupiti preko 300 ključnih aktera u regionalnoj industriji nekretnina

Prijava za članice

Pretraga

zeneinovac logo