Osam novih poslovnih anđelica prepoznalo je spomenutu online platformu i svojim je ulaganjem podržalo koncept financijske neovisnost žena.

Zagrebačka poduzetnica, spisateljica i dugogodišnja poslovna savjetnica Kristina Ercegović predstavila je novu fazu svog uspješnog projekta Žene i novac. Osam poslovnih anđelica odlučilo je uložiti u online platformu u sklopu koje žene otvoreno razgovaraju o novcu, međusobno se osnažuju i podržavaju.

Postojećim članicama poduzetničkog projekta Žene i novac, osnivačici Kristini Ercegović, poslovnim anđelicama Manueli Šoli i Maji Jelisić Cooper pridružile su se i poslovne anđelice Marijana Šimundža Golemac, Natalija Labavić, Ivančica Bobek, Nataša Kapov, Marija Đeldum, Mirna Bučević, Martina Drezga i Marinka Franulović. Sve one, osim što imaju bogato iskustvo u vođenju svojih poslova i investiranju, dijele zajedničku viziju financijski neovisne žene s ciljem educiranja i poboljšanja financijske budućnosti žena na ovim prostorima.

Foto: Kristina Ecegović

Osnivačica i inicijatorica projekta Žene i novac – Kristina Ercegović tim povodom je izjavila: Novac čini razliku i potreban je za rast svakog biznisa. Nije strano kako poduzetnici danas i prije i nakon prodaje svojih tvrtki investiraju u tuđe. Žene i novac je prvi ovakav primjer u Hrvatskoj i regiji s 11 žena suvlasnica s kojim želimo potaknuti ulaganja žena općenito, kao i ulaganje u ženske firme. Da smo na dobrom putu govori činjenica da poznati Shark Tank poslovni anđeli javno priznaju da im većina, čak 75 posto povrata profita na uloženo dolazi iz biznisa koje su pokrenule i vode žene, a to je i suština ovoga. Za kraj mogu samo još dodati kako smo u ovom unaprijeđenom formatu još jači spoj znanja, iskustva, kontakata.

Projekt Žene i novac dio je tvrtke Zaokret, osnivačice Kristine Ercegović koji je lansirala 2019. godine. Ova platforma sinonim je za lokalni i regionalni #meetoo pokret za financije. Ciljevi projekta su financijsko osvještavanje, financijska odgovornost, pismenost, edukacija i upravljanje novcem s premisom da vlastiti novac daje više mogućnosti izbora u svakom segmentu života te da je ekonomska sloboda preduvjet svake druge slobode.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Košarica
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.