Tko je vlasnik moje kuće/stana: Punica, svekrva, mama, tata, brat, sestra, stric, ujak?

Žena želi uložiti u svoj OPG, ali bam – saznaje da je zemlja zapravo još uvijek na mamu, a mama nije više sigurna da joj želi dati kako su davno prije dogovorile jer i brat je jadan tu, a eto baš se razveo… pa treba mu pomoći.

Žena vodi restoran i sobe te ih želi obogatiti ulaganjem, ali bam – kuća je na tatu, restoran na mamu, firma na nju, a ona ima još i brata i sestru. Roditelji nisu ništa jasno rekli kako što dijele među djecom iako su se već povukli i u penziji su.

Žena se useljava u stan u potkrovlju kuće njegovih roditelja i zajedno žive i ulažu u tu nekretninu. Međutim, dolazi do razlaza, bam, nije bilo ni braka, a i bez toga nema bračne stečevine, reality check – ulagala je u tuđu imovinu 10 plus godina bez ikakvog dogovora i ugovora i otišla bez svega.

Žena s mužem kupuje stan, ali bam – oboje nisu kreditno sposobni pa uskoče njegovi roditelji, daju pola u kešu za njega, a za njenu polovicu dignu kredit koji ona otplaćuje, i sve pet i fer, ali svekrva se upiše kao vlasnica stana, jer je, eto, digla kredit, a tako su joj rekli u banci da mora. Bam – na papiru nema bračne stečevine za ne daj Bože ako dođe do razvoda.

Dakle, super je što mi mislimo da imamo ili da ćemo naslijediti, ali čije je to NA PAPIRU?

Prvo riješite papire i naravno odnose (usput, iznenadit ćete se kad krenete rješavati papire kakvi su vam odnosi), a onda tek radite i gradite što ste planirali. Sretno.

Kristina Ercegović – Poslovna savjetnica s 20 godina iskustva u malom poduzetništvu.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Košarica
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.