U četvrtak 30. lipnja održan je 64. Business cafe u Zagrebu, ujedno i posljednji prije ljetne stanke. Kristina Ercegović, osnivačica Business Cafea koji se u Hrvatskoj održava već dvanaestu godinu, u Hotelu Academia ugostila je i ovaj puta tri poznata poduzetnika.

Na samom početku sam se bojala da nešto pogrešno radim, što dosta govori i o poduzetničkoj klimi u RH, no nakon godina iskustva i velikih projekata mogu reći da smo danas jedni od najboljih konzultanata u regiji – istaknula je Ariana Vela, jedna od vodećih kozultantica za EU.

Foto: Ariana Vela

Objasnila je kako je za uspješno upravljanje biznisom iznimno važna edukacija zaposlenika, dobar računovođa već prilikom osnivanja poduzeća te dobar odvjetnik. Imamo budžete iz kojih dajemo stimulacije kvalitetnim i efikasnim zaposlenicima i direktorima, ali ono što je za nas bilo najvažnije jest redovito mjerenje učinkovitosti i kvalitete posla – zaključila je Ariana.

Drugi gost bio je Ilija Brajković – suvlasnik digitalne marketinške agencije Kontra koji je ove godine proglašen najboljim marketinškim stručnjakom u regiji. Za uspješnost Kontre zaslužno je mjerenje profitabilnosti. Nekad smo za svoje usluge imali maržu od 1,029 posto i da smo s klijentom otišli na ručak – mi bi bankrotirali. Na tržištu nudimo kvalitetu koju trebamo naplatiti i zato gledamo što je za nas profitabilno, a što nije – istaknuo je Ilija.

Također je nasmijao publiku rekavši kako mu je osobna mjera uspjeha jednoga dana biti vozač i voziti pametnije ljude od sebe na sastanke. Time smo se svi podsjetili na ključnu stvar u poduzetništvu – zapošljavati ljude bolje i pametnije od nas samih.

Foto: Ilija Brajković

Slađana Mikašinović vlasnica knjigovodstvenog servisa Rauss d.o.o. koja već gotovo 30 godina ima status poduzetnice u Hrvatskoj, rekla je – Ja uvijek volim reći da smo mi tim i radimo zajedno za naše klijente.

Također je istaknula kako je za uspješno poslovanje važno pravilno formiranje cijena i pravovremena naplata svih pa i najmanjih potraživanja, te procjena rizika, upravljanje zalihama i ono najvažnije sistematizacija i optimizacija poslovnih procesa. Istaknula je da poduzetnici nažalost još uvijek premalo poznaju financije koje su im nužne za kvalitetno i pravovremeno donošenje poslovnih odluka.

Foto: Slađana Mikašinović

Pridružite se i idućem Business Cafeu 01.09. Prijaviti se možete putem službene Business cafe web stranice ili na lucija@zaokret.com, a možete i besplatno povesti djecu od 13 do 18 godina. Uskoro više informacija!

Sponzori: Rauss d.o.o.
Partner: Slastičarnica M&M
Prijatelji: Sana delikatese, Labud
Medijski pokrovitelji: Časopis i portal PODUZETNIK, Žene i novac

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnistica nisu stavovi uredništva portala Žene i novac.
Novosti
Pretplatite se besplatno i primajte naše nove članke i popuste u inbox!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

zatvori
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.

Košarica

zatvori